فراخوان کنفرانس بین المللی محیط زیست تالاب های بین المللی هامون پس از بیش از یک سال برنامه ریزی مشترک توسط دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران و دفتر رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو و با همکاری وزارت امور خارجه، سازمان حفاظت محیط زیست و چندین نفر از اعضای هیات علمی متخصص از دانشگاه های مختلف از جمله دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی و تربیت مدرس در اسفند ماه سال 1402 منتشر شد. در این کنفرانس که در روزهای 21 و 22 خرداد 1403 در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد، پژوهشگران داخلی و خارجی و نمایندگان نهادهای معتبر بین المللی در زمینه مدیریت بهره برداری از منابع آب مشترک در مورد جنبه های مختلف حقوقی، محیط زیستی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حفاظت و احیای تالاب های بین المللی هامون و فرصت های همکاری بین ایران و افغانستان بحث و تبادل نظر خواهند کرد. در حاشیه این کنفرانس، نشست های تخصصی و کارگاه هایی با مشارکت متخصصان بین المللی برگزار خواهد شد.

همکاران بین المللی کمیته علمی

Professor Mark Zeitoun

مدیر‌ مرکز آب ژنو

پروفسور Mark Zeitoun مجری پروژه­های تحقیقاتی و تامین آب متعددی بوده و از مذاکرات و گفتگو پیرامون مسائل آب در سراسر خاورمیانه و آفریقا پشتیبانی کرده ‌است. تحقیقات وی بر تعارض و همکاری بین‌المللی در زمینه منابع آب‌ مشترک، تأثیر منازعات مسلحانه بر خدمات آب و ارتباط بین آب و سلامت تمرکز دارد. وی استاد  Water Securityدر دانشکده توسعه بین‌المللی دانشگاه آنگلیا شرقی و مشاور طیف وسیعی از سازمان‌های بشردوستانه و توسعه‌ای بوده ‌است. ایشان دوره مهندسی را در دانشگاه مک‌گیل در مونترال و جغرافیای انسانی را در کینگ کالج لندن گذرانده و همچنین نویسنده کتاب‌های «قدرت و آب: سیاست پنهان درگیری آبی فلسطین و اسرائیل» (IB Tauris 2008)، تضادهای آب: تحلیل برای تغییر(OUP2020  with Naho Mirumachi and Jeroen Warner)، و «درک آب: بازتاب‌ها در استفاده و سوء‌استفاده ما از ارزشمند‌ترین منبع جهان» (OUP 2022) می‌باشد.

Dr. Mara Tignino

متخصص حقوق بین المللی آب، مرکز آب ژنو

دکتر Tignino مدرس دانشکده حقوق و هماهنگ‌کننده پلتفرم حقوق بین‌المللی آب است. او دارای مدرک دکترای حقوق بین‌الملل از مؤسسه بین المللی مطالعات بین‌المللی و توسعه ژنو و به عنوان محقق مدعو در دانشکده حقوق دانشگاه جورج واشنگتن در واشنگتن دی سی فعالیت کرده‌است. ایشان نویسنده کتاب‌های «آب در دوران و پس از دوران منازعات مسلحانه: چه حفاظتی در حقوق بین‌الملل است؟ (Brill, 2016) و «آب و جنگ: عناصری برای یک نظام حقوقی» (Bruylant, 2011) و همچنین ویراستار مشترک کتاب‌های «مشارکت عمومی و مدیریت منابع آب: ما در حقوق بین الملل کجا ایستاده‌ایم؟» (UNESCO-IHP, 2015) و «مجموعه تحقیقاتی درباره حقوق بین‌المللی آب» (Edward Elgar,2015) می‌باشد. در سال 2017  او برای تحقیقات خود در حقوق بین‌المللی آب و تعهد خود در ایجاد نسل‌های جدیدی از وکلای بین‌المللی جایزه «زنان سازنده صلح برای آب» را از «Fondazione Milano per Expo» دریافت کرد.

Richard Paisley

پژوهشگر افتخاری، موسسه تحقیقات آسیایی، UBC

Richard Paisley همکار افتخاری پژوهشی در موسسه تحقیقات آسیایی، دانشکده سیاست عمومی و امور جهانی UBC است. او یک وکیل فعال و مدیر ابتکار جهانی اداره آب‌های بین المللی‌ فرامرزی در UBC است. تحقیقات، تدریس، راهنمایی دانشجویان کارشناسی ارشد و علایق مشاوره ای فعلی وی شامل قوانین و سیاست های داخلی و بین المللی آب و انرژی، معاملات تجارت بین المللی، مذاکرات بین المللی و میانجیگری محیط زیستی و حل تعارض است.

Dr. Jeroen Warner

استادیار گروه جامعه‌شناسی توسعه و تغییر در دانشگاه و مرکز تحقیقات Wageningen هلند

دکتر Jeroen Warner در دانشگاه Wageningen هلند در مورد مطالعات بحران و بلایا تدریس، آموزش و تحقیق انجام می دهد. وی مدرک دکترای خود را در سال 2008 از دانشگاه Wageningen دریافت نمود و در حال حاضر به عنوان دانشیار ارشد فعالیت می‌کند. مدرک کارشناسی ارشد وی در رشته روابط بین الملل از دانشگاه آمستردام دریافت شده است. ایشان عضو بنیان گزار گروه تحقیقات آب لندن است و در زمینه تعارض و همکاری آب داخلی و فرامرزی، مشارکت چندجانبه در مدیریت منابع و حاکمیت آب فعالیت می کند. او هفت کتاب و بیش از 100 مقاله علمی و تخصصی منتشر کرده است. او برنده بورسیه تحصیلی CAPES به عنوان استاد مهمان ویژه در دانشگاه سائوپائولو برزیل شد. علایق اصلی تحقیقاتی وی در حوزه مدیریت بحران و بلایا، سیاست کاهش خطر بحران، تاب آوری اجتماعی و مشارکت در پاسخ به بلایای شهری است. درباره آخرین موضوع، او هماهنگی و اقدام حمایتی 2020 اروپا، EDUCEN، در شهرها، فرهنگ ها و فجایع را هماهنگ کرد. او به عنوان هماهنگ کننده Wageningen در دو پروژه یکپارچه دیگر، «دلتاهای پویا» و «دلتاهای هیدرواجتماعی» که توسط بنیاد علوم هلند تامین مالی می‌شد، فعالیت کرده است. اکنون سومین پروژه را به عنوان محقق اصلی، با نام LODESTAR آغاز کرده است. وی همچنین محقق اصلی در یک پروژه Water4All اروپایی می‌باشد که اخیراً آغاز شده است. دکتر Jeroen سردبیر مجله International Journal of Water Governance و ویراستارNatural Hazards, Ambiente e Sociedade and Regions and Cohesion است.

دکتر محسن نقیبی

رهبر حوزه مدیریت آب، مرکز آب و توسعه پایدار

دکتر محسن نقیبی یک محقق و کارشناس مجرب با بیش از یک دهه تخصص در دیپلماسی آب، سیاست و حقوق، با تمرکز ویژه بر ایران و افغانستان است. او به عنوان همکار ارشد تحقیقاتی در دانشگاه نیوکاسل، حوزه مدیریت آب مرکز امنیت آب و توسعه پایدار را با بودجه UKRI-GCRF را رهبری می‌کند. او رهبری تیم‌های متنوعی را در کشورهایی مانند بریتانیا، کلمبیا، اتیوپی، هند و مالزی برعهده داشته است. وی با تجربه کار در وزارت نیرو در تهران، به طور فعال از مذاکرات و همکاری‌های آب فرامرزی به ویژه بین ایران و افغانستان حمایت می‌کند. ایشان دارای مدرک دکترای حقوق بین‌الملل آب از دانشگاه نورث آمبریا با پیشینه میان رشته‌ای در مهندسی و علوم اجتماعی است. همچنین دارای انتشارات متعددی است که به بررسی سیاست‌ها و قوانین پویای منابع آبی مشترک در زمینه ایران و افغانستان می‌پردازند. در حال حاضر، تمرکز ایشان بر استعمار زدایی دیپلماسی آب با توجه به هویت و برابری در منازعات آب فرامرزی برای آینده‌ای عادلانه‌تر و پایدارتر می‌باشد.

برای مشاهده فهرست اعضای ایرانی کمیته علمی و سایر همکاران کنفرانس به بخش "سازمان کنفرانس" مراجعه کنید.